OTVORENA PREMIJERKA

Kosor traži da HRT kazni Šprajca koji uzvraća - 'trla baba lan'

14.01.2011 u 11:49

Bionic
Reading

Vladin Ured za odnose s javnošću priopćio je u četvrtak navečer da osuđuje 'neprofesionalan i tendenciozan prilog o projektu 'Otvorena vrata', objavljen 12. siječnja 2011. u središnjem Dnevniku HTV-a, te ocjenjuje kako se 'stječe dojam da je jedini cilj priloga bio diskreditiranje predsjednice Vlade Republike Hrvatske osobno te Vlade u cjelini'

'Projekt je započet 2004. godine, a neaktivan je od 30. lipnja 2009. godine, što je jasno vidljivo po zadnjoj objavi na www.otvorena-vrata.hr.

Riječ je o arhivskom materijalu te o nizu drugih sadržaja, informacija i aktivnosti koji se mogu naći na stranicama javnih uprava, među ostalim i stranici s najvećim arhivom - www.vlada.hr, a koji, radi transparentnosti ostaju dostupni i kada više nisu aktualni.

Internetska stranica u vlasništvu je Vlade Republike Hrvatske, a osmišljena je u vanjskoj agenciji", navodi se u reagiranju i ističe kako se "radi svega navedenog stječe dojam da je jedini cilj priloga bio diskreditiranje predsjednice Vlade Republike Hrvatske osobno te Vlade u cjelini".

"Radi neprofesionalnog i tendencioznog priloga tražimo odgovornost mjerodavnih urednika i voditelja HTV-a", navodi Ured za odnose s javnošću Vlade RH te dodaje kako s ciljem točnog i objektivnog informiranja javnosti (od HTV-a) zahtijeva objavu ovog reagiranja.

Urednik 'spornog' Dnevnika Zoran Šprajc za tportal.hr kratko je prokomentirao premijerkinu želju za 'kažnjavanjem odgovornih'.

'Meni je najzabavnije što se u priopćenju Vlada ne usudi spomenuti ono što ih najviše žulja, a to je da im se Ivo Sanader još uvijek smiješi s njihovog weba i što smo mi to uočili, a oni nisu. Sve ostalo je 'trla baba lan'.

Premijerkinom željom za kažnjavanjem po HRT-u Šprajc će se pozabaviti u svom idućem postu na blogu Jutarnja špranja kojeg piše na tportalu.

Kako će se Prisavlje postaviti prema premijerkinim željama glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc kaže kako će gledatelji sve moći saznati večeras u 19.30 sati.