PREMIJERKA UZVRAĆA

Kosor: Tko je Milanović da me zove na razgovor?

11.01.2010 u 09:01

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u pobjedničkoj je noći posve neočekivano i ničim izazvan ponudio suradnju premijerki Jadranki Kosor na rješavanju gospodarske krize

Na pitanje znači li to da HDZ-u i Jadranki Kosor SDP nudi svojevrsnu koaliciju, predsjednik SDP-a odmahnuo je rukom.

– Ma kakva suradnja! Da Vlada dobro radi svoj posao, da su donijeli dobar proračun, ne bi sada imali o čemu pričati. Nudimo samo normalan politički dijalog o ozbiljnim problemima koji nas čekaju – objasnio je Milanović.

Iz HDZ-a i Vlade stigla je, međutim, oštra reakcija na Milanovićev istup.

Premijerka Kosor bila je neugodno iznenađena njegovim porukama iz stožera Ive Josipovića.

– Molila bih predsjednika SDP-a da preformulira svoju izjavu i kaže: prihvaćam poziv predsjednice Vlade za razgovore koji mi šalje već šest mjeseci. U ovoj euforiji Milanović želi ostaviti dojam da on pokreće neku inicijativu, a istovremeno na stolu mu stoji moj poziv na koji ne odgovara već pola godine. Čak je jednom preko novina otkazao već dogovoren sastanak. Ja sam predsjednica Vlade, tko je on da mene poziva?! – odgovorila je Milanoviću premijerka Kosor koja očito nije zaboravila Milanovićevu odbijenicu preko novina nakon što su jesenas već bili dogovorili sastanak oko arbitražnog sporazuma sa Slovenijom.

Kosor je također poručila Milanoviću kako očekuje da »odijeli dužnost Predsjednika Republike od SDP-a, stranke kojoj je on na čelu«.

– A od Ive Josipovića očekujem dobru suradnju na dobrobit Hrvatske – zaključila je Kosor.