DEBAKL NA IZBORIMA

Kosor stranci dao mandat na raspolaganje

07.12.2011 u 21:02

Bionic
Reading

HSLS je za srijedu najavio konferenciju za novinare na kojoj će, među ostalim, objaviti i odluku Predsjedništva stranke o tome hoće li prihvatiti ponuđeni mandat Darinka Kosora.

Izvori bliski stranci tvrde da je čelnik HSLS-a ponudio svoj mandat na raspolaganje kao moralni čin nakon izbora na kojima su postigli najgori rezultat u povijesti stranke.

Takvu vrstu preuzimanja odgovornosti za izborni poraz ovih dana javnost nije doživjela ni od jednog drugog čelnika stranaka izbornih gubitnika.

Darinko Kosor nije izrijekom potvrdio što se događa, napominjući da prije sastanka Predsjedništva to ne bi bilo korektno.

– Neće biti ništa dramatično, dogodit će se ono što se događa u demokratskim strankama. Predsjedništvu ću izložiti i planove za događaje u stranci u sljedeća dva mjeseca – komentirao je Kosor.

Teško se miri s činjenicom da su, kao četvrta stranka po broju osvojenih glasova na izborima, ostali bez mandata.

Što će se konkretno dogoditi s ljudima koji profesionalno rade u stranci, prilično je jasno. Bez proračunskog novca, stranka koja prvi put od formiranja Hrvatskog sabora nije parlamentarna gubi novac za plaće i velik dio aktivnosti. Osuđeni su na preživljavanje od članarina i donacija koje, s obzirom na izborni rezultat, zasigurno neće biti izdašne.