objavljene smjernice

Kosor spustila Kovaču i ekipi oko izmjene izbornog zakona: Za to treba cijela oporba, ne samo optuženici u Saboru

06.03.2020 u 14:36

Bionic
Reading

Nakon što je HDZ-ov tim pod vodstvom Mire Kovača objavio programske smjernice u kojima se, među ostalim, zalažu za promjenu izbornog zakonodavstva kako bi dijaspora imala više od tri zastupnika u Hrvatskom saboru, Jadranka Kosor, bivša premijerka, poručila im je da je za to potrebna izmjena Ustava

HDZ-ov tim 'Pobjednički put', u kojem su kandidat za predsjednika Miro Kovač, kandidat za zamjenika predsjednika Ivan Penava i kandidati za potpredsjednike Milijan Brkić, Tomislav Tolušić i Davor Ivo Stier, objavio je u petak programske smjernice s porukom da samo jak HDZ može osigurati jaku Hrvatsku.

Smatraju da treba razmotriti promjenu izbornog zakona, uvažavajući volju građana za boljim predstavljanjem. Inicirat će i promjene izbornog zakonodavstva koje bi eliminirale diskriminirajuće odredbe prema hrvatskom iseljeništvu, u kojem gotovo četiri milijuna Hrvata ima samo tri zastupnička mjesta u Hrvatskom saboru.

  • +6
Miro Kovač Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bivša predsjednica HDZ-a i nekadašnja premijerka Jadranka Kosor na Twitteru se osvrnula o tom prijedlogu.

'Vidim da se predlažu izmjene izbornog zakonodavstva kako bi se povećao broj zastupnika dijaspore u Saboru. But, za to je potrebna izmjena Ustava, ladies and gentlemen. A to ne ide bez cijele oporbe. Nisu dovoljni samo optuženici u HS-u. (Hrvatskom saboru)', napisala je.