ARBITRAŽNI (NE)SPORAZUM

Kosor se Vladi žalila na Milanovića

30.10.2009 u 16:24

Bionic
Reading

I bez potpore oporbe arbitražni sporazum sa Slovenijom upućen je u saborsku proceduru. Kosor se požalila na stil SDP-ovog šefa Milanovića, koji joj je preko medija poručio da neće doći na sastanak u Vladu

Prije podne se u Banskim dvorima održala zatvorena sjednica Vlade nakon koje je u Sabor na raspravu poslan arbitražni sporazum. 'Donošenjem odluke da podupremo sporazum pokazali smo odlučnost da se riješi velik problem, jer se ovim sporazumom konačno odvajaju pregovori od rješavanja graničnog pitanja', rekla je Kosor.

Na kritike da su pregovori sa Slovenijom trajali predugo opravdavala se činjenicom da se ne radi o maloj stvari i da su sporazumom ugradili 'nešto vrlo važno za Hrvatsku'. Rekla je da je za članove Vlade to bio 'posao iznad svih poslova' što se tiče vanjskopolitičkih ciljeva.

Kosor tvrdi da je u srijedu nakon rasprave u koaliciji oporba imala samo jednu primjedbu, a to je – zašto se tek tada izašlo s tekstom? Kaže da je to bilo tako jer su se do zadnjeg dana usuglašavali i nisu htjeli nepotrebne rasprave o nečemu što se nije još dogovorilo.

Požalila se jer se Milanović nije pojavio na danas zakazanom sastanku i jer je 'preko medija rekao da neće doći'. 'Ali to je njegov stil u ophođenju s drugim ljudima. Neka, svatko ima svoj stil', rezignirano je zaključila Kosor.

Ponovila je da očekuje situaciju 'win-win-win' i da se osjeća kao da okreće jednu novu stranicu, sve zahvaljujući svom odnosu s Pahorom koji je, kaže, pun povjerenja i poštovanja.

Očekuje da će rasprava u Saboru oko arbitražnog sporazuma biti u 'konstruktivnoj atmosferi'.