JE LI SANADER BIO TEMA?

Kosor se sastala s Bajićem i Karamarkom!

04.01.2010 u 22:42

Bionic
Reading

Hrvatska premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor napustila je u ponedjeljak kasno navečer zgradu vlade ne objasnivši novinarima razlog sastanka s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

Karamarko i Bajić su u Banske dvore došli nešto prije 19 sati, a ubrzo im se pridružila i Kosor koja je prije toga na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a objavila da je Predsjedništvo stranke odlučilo iz članstva brisati počasnog predsjednika Ivu Sanadera. Prije ulaska u Vladu nije željela reći ništa o iznenadnom dolasku Bajića i Karamarka u zgradu vlade. U skladu s tim, ni glasnogovornica Vlade nije odgovarala na pozive tportala.

Premijerka Kosor ni po izlasku iz vlade, oko 22 sata, nije željela objasniti razloge sastanka s dvojicom šefova državnog aparata zaduženog za kazneni progon kriminala.  Novinarima je u prolazu rekla tek kako je "sve rekla u stranci". Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić nisu se nakon sastanka pojavili pred novinarima.

Podsjetimo, Ivu Sanadera povezivalo se s cijelim nizom afera, počevši od onih u kojima je 'samo' srčano branio ministre direktno upletene u afere poput Brodosplita i Imostroja, dok je u neke poput večere u Veroni i aferu s Hypo bankom, barem prema pisanju medija, bio i direktno upleten.

Spekulira se da se i 'vratio' naglo zbog hapšenja Josipa Protege, bivšeg čelnog čovjeka HPB-a.