POLJSKA U MOM SRCU

Kosor se sastaje s Merkel, Putinom i Reinfeldtom

31.08.2009 u 15:10

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor putuje u Gdanjsk na svečano obilježavanje 70. godišnjice početka Drugog svjetskog rata, a očekuju je susreti s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ruskim premijerom Vladimirom Putinom i švedskim Frederikom Reinfeldtom

Banski dvori javljaju da će predsjednica Vlade Jadranka Kosor uutorak u Gdanjsku, u Republici Poljskoj, nazočiti ceremoniji postavljanjavijenaca na Groblju branitelja te će odati počast žrtvama Drugog svjetskog rata.

Na svečanosti će sudjelovati veliki broj istaknutih svjetskih državnika, među kojima je najavljen dolazak dvadesetak premijera europskih zemalja.

U vladi kažu da će premijerka Kosor održati bilateralne sastanke s Fredrikom Reinfeldtom, predsjednikom Vlade Kraljevine Švedske, koja trenutno predsjeda Europskom unijom, zatim ruskim premijerom Vladimirom Putinom te slovenskim premijerom Borutom Pahorom. Na marginama svečanosti premijerka Kosor će se, kako se očekuje, sresti sa domaćinom svečanosti, poljskim premijerom Donaldom Tuskom, njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, te drugim sudionicima.