SPORNA DOPUNA UGOVORA

Kosor se ne protivi povjerenstvu za Inu i MOL

24.02.2010 u 18:09

Bionic
Reading

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor kazala je u srijedu u Budimpešti da se osobno ne protivi zahtjevu SDP-a za osnivanjem istražnog povjerenstva koje bi utvrdilo sve činjenice oko sklapanja dopunjenog ugovora INA-e i MOL-a.

"Mi u stranci nismo još o tome raspravljali ali ja osobno nemam nikakvog razloga protiviti se. Mislim da nema potrebe na bilo koji način bježati od bilo kojeg odgovora na bilo koje pitanje. Za mene tu nema nikakvih zapreka", rekla je Kosor u odgovoru na novinarsko pitanje hoće li podržati SDP-ov zahtjev.

SDP je od Hrvatskog sabora zatražio da osnuje istražno povjerenstvo koje bi utvrdilo činjenice oko sklapanja dopunjenog ugovora između INA-e i MOL-a iz 2009., ocijenivši posao oko ugovora o plinskom poslovanju nedovoljno transparentnim i upitnim po nacionalne interese.

SDP-ovi saborski zastupnici Željko Jovanović, Gordan Maras i Boris Šprem izvijestili su u ponedjeljak da su u petak u proceduru uputili zahtjev za osnivanje istražnog povjerenstva, koje bi utvrdilo je li u postupku sklapanja ugovora s MOL-om zaštićen hrvatski interes, te je li došlo do prikrivanja činjenica.

Na novinarsko pitanje je li o MOL-u bilo razgovora na bilo kojoj razini u Budimpešti, gdje je Kosor sudjelovala na energetskom summitu zajedno s premijerima zemalja Višegradske skupine te zemalja srednje i jugoistočne Europe, Kosor je odgovorila niječno.