SDP NAPAO HDZ

'Kosor s brošem je kao Neron s harfom'

05.03.2010 u 11:18

Bionic
Reading

Članica predsjedništva SDP-a Biljana Borzan u Osijeku je danas izrazila ogorčenje, jer su svi SDP-ovi zakonski prijedlozi za pomoć gospodarstvu u Saboru u proteklih godinu dana odbijeni, a HDZ-ova većina nije ponudila alternativu. Za teško gospodarsko stanje u Hrvatskoj, 309 tisuća nezaposlenih, štrajkove i prosvjede, Borzan krivi HDZ i Vladu Jadranke Kosor

'S brošom na reveru predsjednica Vlade Kosor podsjeća me na neslavnog rimskog cara Nerona koji svira harfu dok Rim gori', usporedila je Borzan.

Prema SDP-ovoj računici, građanima u Hrvatskoj prosječno nedostaje dvije tisuće kuna za pokrivanje troškova prehrane i stanovanja, plaće su se smanjile za dva posto, a cijene porasle za 20 posto. 'Od srpnja prošle godine posao je izgubilo 60 tisuća ljudi', iznijela je Borzan.

'Rješenja za sve te probleme ponudili smo u više od 30 zakona posljednjih godinu dana, a vladajuća većina u Saboru sve uporno odbija. Pozivamo premijerku da poduzme mjere za oporavak gospodarstva ili neka odstupi', zaključila je Borzan.