SUKOB MEĐU LIBERALIMA

Kosor raspistio zadarski HSLS

08.06.2011 u 18:34

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u današnjem je priopćenju izvijestio da je raspušteno županijsko vijeće HSLS-a Zadarske županije, a takva je odluka donesena radi kvalitetnijih priprema za iduće parlamentarne izbore.

Za povjerenicu imenovana je Patricija Jureško-Perović iz Zadra. 'Sa svih stranačkih dužnosti smijenjeni su pojedinci koji su neovisno o promjeni politike HSLS-a prije godinu dana i dalje održavali odnose s političkim i medijskim strukturama vlasti u gradu i županiji. HSLS je u Hrvatskoj, a i u Zadarskoj županiji, tvrda oporba HDZ-u i njegovim satelitima i tako će biti i ubuduće', kaže se u priopćenju predsjednika HSLS-a.

'Sve te odluke su ojačale HSLS-ovu županijsku organizaciju, a po zainteresiranosti drugih političkih stranaka za događaje u HSLS-u očito postoji opravdan strah od dobra rezultata stranke i Dražena Budiše kao kandidata za Hrvatski sabor na parlamentarnim izborima. Napokon je došlo vrijeme da i iz IX. izborne jedinice bude izabran čovjek koji svojim životom, posvećenošću Hrvatskoj, poštenjem i moralnošću zaslužuje glasove birača', stoji, među ostalim, u priopćenju.

Inače dosadašnji predsjednik županijskog HSLS-a Goran Šarin danas je na konferenciji za novinare u Zadru, izvijestivši o raspuštanju toga vijeća, istaknuo da je uzrok svemu nezadovoljstvo članova županijskog HSLS-a odabirom Dražena Budiše za nositelja liste u 9. izbornoj jedinici.

'Nerazumljiva mi je odluka predsjednika stranke Darinka Kosora da se prije izbora raspušta županijsko vijeće koje je glavno tijelo stranke u 9. izbornoj jedinici. Je li ta odluka plod njegove političke nezrelosti ili plod njegove neobaviještenosti o velikom nezadovoljstvu velikoga dijela članova županijskog HSLS-a o pojedinim njegovim odlukama, znat ćemo uskoro', poručio je Šarin.

Predsjednik Gradskog vijeća HSLS-a Željko Predovan, koji je nazočio konferenciji za novinare koju je sazvao Šarin, a na kojoj se trebalo raspravljati o peticiji koju HSLS pokreće na državnoj razini, smatra da 'razmimoilaženja među zadarskim liberalima postoje i to nije ništa neobično ni za jednu stranku uoči svakih izbora'. Istaknuo je da gradski ogranak HSLS-a u potpunosti podupire poteze predsjednika stranke Kosora kojima se profilira i jača stranka, te kandidaturu Dražena Budiše u IX. izbornoj jedinici na izborima za Hrvatski sabor.