ZAČUĐENA JOSIPOVIĆEVIM IZJAVAMA

Kosor pozvala Sabor da prihvati Zakon o ništetnosti

09.10.2011 u 18:32

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor komentirajući danas kritike predsjednika Josipovića upućene na zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše SFRJ, bivše JNA te Republike Srbije, rekla je kako se čudi da predsjednik Josipović nije kritizirao srpski zakon

Premijerka je podsjetila kako se Republika Hrvatska već devedesetih godina odredila prema tim zakonima (bivše SFRJ i Srbije), to jest o tome da oni za Republiku Hrvatsku nemaju zakonsku snagu, te kako očekuje da Hrvatski sabor donese ovaj Zakon o ništetnosti, pozivajući zastupnike da za njega glasaju.

Odgovarajući na pitanja novinara prilikom posjeta Hrvatskoj Kostajnici, rekla je i kako nikakve kritike voditelja delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paula Vandorena ona službeno nije primila, te kako je Hrvatska u Domovinskom ratu vodila pravedan i obrambeni rat, boreći se protiv agresije.

Premijerka Kosor poslijepodne je u Hrvatskoj Kostajnici otvorila obnovljenu povijesnu građevinu, Stari grad Zrinskih.

Obnova pogranične utvrde sagrađene u 14. stoljeću, prvi je put zamišljena početkom 20. stoljeća, ali je intenzivna obnova počela zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture, 2003. godine.

'Unatoč teškim godinama krize, kada smo se borili za svaku lipu i svaku kunu, hrvatska je Vlada pronašla način, financirati ovaj važan projekt. Što se Vlade tiče, ukupna je vrijednost investicije veća od 11 milijuna kuna', rekla je Kosor.