PREMIJERKA TRAŽI POSAO

Kosor poželjela uređivati emisiju na HR-u, pa dobila košaricu

14.12.2011 u 11:07

Bionic
Reading

Jadranka Kosor jutros je nazvala u emisiju Hrvatskog radija u kojoj se raspravljalo o HDZ-u kako bi objasnila uredništvu kako se radi novinarski posao. Nakon što ju je saslušao urednik i voditelj Darko Labor ju je 'otkačio' s linije. Premijerka na odlasku nazvala je, kako je rekla, kao slušateljica, u emisiju U mreži prvog, koja se bavila Fimi Medijom, a u njoj se raspravljalo o HDZ-u i Ivi Sanaderu.

'Evo, javila sam se sama, iako smatram da ste po načelima profesionalnosti i sami trebali pozvati nekoga iz Hrvatske demokratske zajednice jer je opet HDZ tema vaše emisije. Javljam se osobno prije svega budući da je jedan od vaših sugovornika izgovorio zaista ordinarnu laž o tome da je negdje pročitao u novinama da sam ja uzimala novac, pa to odlučno demantiram. O HDZ-u u vašoj emisiji prejudicirate mnoge stvari, jer pretpostavljam da vi, kao urednik emisije, niti bilo tko na radiju niste dobili na uvid spis, ne znate o čemu se radi, pa dopustite da se taj proces završi i lijepo vas molim da kroz medije ne pritišćete pravosuđe.

HDZ je velika stranka časnih i poštenih ljudi. Zanimljivo je da se niste referirali na neke napise iz medija o Croatia osiguranju, Coningu, davanju kredita i tako dalje. Želim ukazati, kao netko tko se jednom u životu bavio novinarstvom, da biste trebali jednaki pristup imati prema svima, a kada se govori o političkim strankama svakako', poručila je Kosor u eteru Hrvatskog radija.

Voditelj i urednik emisije Darko Labor tada je prekinuo Kosor i zahvalio joj, krajnje profesionalno, na pozivu i poručio kako će preuzeti još jednog slušatelja.

Uz Sanaderove odvjetnike Gorana Suića i Jadransku Sloković u emisiji su se mogli čuti i politički analitičar Višeslav Raos, bivši zaposlenik Croatia osiguranja Damir Mihanović, koji je otvorio aferu Fimi Media, i HDZ-ovac Darko Milinović.

Uslijedili su pozivi slušatelja, među kojima i onaj Jadranke Kosor.