'VESELI ME ŠTO SU NAŠI VOJNICI UZOR'

Kosor posjetila hrvatske vojnike na Kosovu

24.08.2011 u 18:19

Bionic
Reading

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor susrela se u srijedu u Prištini sa 20 hrvatskih vojnika i troje policajaca koji sudjeluju u mirovnoj misiji na Kosovu i izrazila zadovoljstvo njihovom profesionalnošću

'Hrvatski vojnici u sklopu KFOR-a vrlo su disciplinirani i profesionalni', ocijenio je u sjedištu KFOR-a u Prištini zapovjednik COMKFOR-a njemački general Erhard Buehler

'Sve ono što sam čula u sjedištu KFOR-a čini me ponosnom, sretnom i zadovoljnom. Posebno me veseli što su naši vojnici uzor', uzvratila je premijerka Jadranka Kosor, koja službeno boravi u posjetu Kosovu.

'Nedavni događaji na sjeveru Kosova pokazali su koliko je nužna ova operacija. Iznimno cijenimo napore KFOR-a kako bi se nasilje na sjeveru dovelo u okvire', dodala je ona. Premijerka Kosor istaknula je važnost dijaloga između Beograda i Prištine, jer 'samo pravedan dijalog može dovesti do mira i stabilnosti'.

Kosor je razgovarala s 20 hrvatskih vojnika i troje policajaca koji sudjeluju u misiji. Do sada se na Kosovu, u sklopu misije KFOR-a promijenilo 138 hrvatskih vojnika, a za potrebe mirovne misije koriste se i dva helikoptera Mi-171Sh hrvatskog zrakoplovstva. Hrvatski policajci sudjeluju u misiji EULEX-a.

Premijerka je i sama ušla u helikopter i u srdačnom razgovoru s vojnicima istaknula da na pravi način predstavljaju Hrvatsku.

Sedmi po redu hrvatski kontingent u sklopu KFOR-a razmješten je u području Kampa Bondsteel u Uroševcu.