DJECA BRANITELJA

Kosor podijelila 10.000 stipendija

05.02.2010 u 11:49

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor uručila je jutros 42 stipendije Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata čime je započela dodjela sveukupno 10.257 stipendija koje će fond dodijeliti ove školske godine

Stipendije je na svečanosti u Banskim dvorima primilo 20 srednjoškolaca, 20 studenata dodiplomskih i dva studenta poslijediplomskih studija. Sveukupno je tako, s današnjih nešto više od 10 tisuća stipendija, podijeljeno 30.496 stipendija ukupne vrijednosti nešto manje od 176 milijuna kuna.

Premijerka Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo što predaje stipendije i što u Vladi ugošćuje mlade ljude te naglasila kako je projekt Fonda hrvatskih branitelja jedan od najvećih projekata u kojem je i osobno sudjelovala.

Fond hrvatskih branitelja iznimno je snažan, u njemu su dionice najjačih hrvatskih tvrtki i ponosna sam na njegov rad, naglasila je Kosor.

Ministar branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić također je istaknuo kako stipendija ne bi bilo da nije bilo uspješnog poslovanja Fonda hrvatskih branitelja.

Kosor je obraćajući se nazočnima srednjoškolcima i studentima poručila da će se Vlada i dalje boriti protiv korupcije u društvu, jer je to borba za dostojanstvo njihovih života.

'Naša borba protiv korupcije borba je za dostojanstvo vaših života, kako se više ne bi dogodilo da vaši roditelji plaćaju ispite, da vade eure iz džepova, čemu smo ovih dana bili svjedoci', rekla je premijerka Kosor.

'Želim da vam stipendije pomognu da budete još bolji i da opušteni stječete znanje', poručila je stipendistima.