POKLONICA DOBRIH PROIZVODA

Kosor: Pa što ako sam držala pušku?

06.04.2011 u 16:13

Bionic
Reading

Od novinarskih pitanja vezanih uz aferu Daimler nije mogla pobjeći ni premijerka Jadranka Kosor. Ona se prije nekoliko dana na sajmu vojne industrije slikala s puškom HS Produkta i njegovim suvlasnicima, jučer uhićenima zbog sumnje da su se protuzakonito obogatili posredujući između njemačkog proizvođača i MUP-a RH

'Pa što ako sam držala pušku? Puška i dobri proizvodi su jedno, a sumnje na korupciju i kriminal su drugo. To samo dokazuje da nitko u ovoj državi nije nedodirljiv i samo dokazuje da naša borba protiv korupcije ide velikim zamahom dalje. I u mnogim drugim tvrtkama gdje se odlično radi, ali gdje je bilo sumnje u korupciju i kriminal, naravno da su nadležna državna tijela radila svoj posao', rekla je Kosor novinarima.

Mediji su zamijetili kako u posljednje vrijeme zla kob prati gospodarstvenike koji se slikaju s premijerkom. Naime, nedugo nakon vojnog fotosessiona s čelnicima HS Produkta Markom Vukovićem i Ivanom Žabčićem u Splitu, spomenuti gospodarstvenici su jučer uhićeni. Prije toga Kosor je posjetila Ininu rafineriju u Urinju, a ubrzo nakon toga uhićen je Inin direktor Bojan Milković.