PREMIJERKINA TUŽBALICA

Kosor: Oporba stalno opstruira

14.10.2011 u 10:34

Bionic
Reading

Oporba cijelo vrijeme opstruira, pa i danas, izjavila je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor upitana za komentar bojkota rada Hrvatskog sabora

Premijerka Kosor jutros je boravila na otvaranju znanstvenog međunarodnog skupa o blaženom Augustinu Kažotiću koji se održava u Nadbiskupskom pastoralnom institutu u Zagrebu i nije htjela odgovarati na pitanja novinara, samo je na upit zašto oporbene stranke danas nisu došle u Hrvatski sabor odgovorila da oporba cijelo vrijeme opstruira, pa i danas.

Premijerka Kosor je u svom izlaganju na skupu istaknula kako je posebno bitno da se skup održava u vrijeme kad Hrvatska treba potpisati pristupni ugovor kako bi postala 28. članica Europske unije u kojoj će hrvatski jezik biti 24. službeni jezik.

Blaženi Augustin Kažotić je povezivao Hrvatsku i Europu kao biskup u Italiji, a kao europski student prenio je svoja europska iskustva i znanja u Hrvatsku, rekla je dodavši da nam i danas može biti uzor jer je reformirao školstvo u kojem su jednako mogli stjecati znanja i bogati i siromašni. Dodala je da su bogati plaćali, a daroviti i talentirani imali prednost tijekom školovanja.

Ocijenila je da je Kažotić bio socijalno osjetljiv te se brinuo za siromašne i nezbrinute, otvarajući socijalne ustanove.