VEĆINA U SABORU STABILNA?!

Kosor opet prozvala Milanovića za lijenost

15.10.2011 u 16:23

Bionic
Reading

'Izvadite si popis rasprava oporbenog šefa kao zastupnika u Saboru; pojedinačno nije, koliko znam, raspravljao uopće, a primao je plaću', ponovo je premijerka Jadranka Kosor okrznula šefa oporbe Zorana Milanovića

'Vladajuća većina je kompaktna, Sabor će uspjeti izglasati ključne zakone i druge odluke, ne vidim razloga za bilo čiju zabrinutost', rekla je premijerka Jadranka Kosor. Što se tiče oporbe, dodala je, ništa novo, jer u dvije godine otkako je ona na čelu Vlade, vrijeme je opstrukcije i nerada oporbe u Saboru, mnogi oporbeni zastupnici, uz samog njihova šefa, dopuštaju si da danima ne dolaze u Sabor, ne rade, a primaju plaću. 'Izvadite si popis rasprava oporbenog šefa zastupnika u Saboru, pojedinačno nije, koliko znam, raspravljao uopće, a primao je plaću', rekla je ona.

Za ključne zakone za završetak pregovora, zatvaranje poglavlja, kaže, oporba nije glasala. 'Da je ovisilo o njima, njihovu radu i dobroj volji, mi nikada ne bismo završili pregovore. To su činjenice koje nam oni ne mogu oprostiti', komentirala je premijerka Jadranka Kosor novinarsko pitanje o krizi u Saboru.

Premijerka se zapitala zašto se oporbenjaci boje pokazati što imaju na računima, kakvu to imovinu imaju,  a među njima je izvojila Radimira Čačića koji je izjavio da živi od pet tisuća kuna ili nešto malo više, a svi znamo, smatra, što imaju, kakve sve brodove i čime se voze. 'Kao što vidite, Čačić napravi i pomorsku nesreću, uz sve ostale... Dakle zašto opstruiraju provedbu tog zakona, čega se boje? I da vidimo što je to bilo s njihovim računima u inozemstvu', rekla je ona.

O računu SDP-a će tražiti još jedanput očitovanje svih relevantnih institucija. 'Dakle, oni koji su opstruirali rad Sabora posljednje dvije ključne godine za zaključenje pregovora, za borbu protiv korupcije i osnaživanje gospodarstva, ne mogu opstruirati rad Sabora u trenucima kad se približavamo izborima, to je još jedan njihov pokušaj da naštete zapravo građanima Hrvatske jer je riječ o donošenju nekih ključnih zakona, ali vjerujem da će se i to prepoznati', rekla je Kosor.

Premijerka je komentirala i izjavu Luke Bebića da još ima šanse da se u Saboru rastanu gospodski.

'Gospoda će se rastati gospodski, a oni koji to nisu, neće. U Saboru ima gospode i gospođa, a ima i onih drugih, a ja cijenim poziv predsjednika Sabora', rekla je Kosor i dodala:

Vladimir Šeks je imao snage za ispriku, što nikad nitko drugi nije učinio. Ne znam zašto ne pitate Zorana Milanovića hoće li se on ispričati za ono što je zajedno sa svojim kompanjonom Željkom Jovanovićem rekao za HDZ, imaju li oni snage za ispriku Nemaju, jer nemaju hrabrosti, i to je temeljna razlika između nas i njih, što se ne bore protiv korupcije, a mi da', rekla je Kosor.