SKUP HDZ-A U MOSTARU

Kosor: Od mene stiže potpora svakoj ženi

18.08.2010 u 22:28

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade RH i HDZ-a Jadranka Kosor podržala je u srijedu dopredsjednicu HDZ-a BiH Borjanu Krišto koja je kandidatkinja ove stranke za hrvatsku članicu Predsjedništva BiH na predstojećim izborima u toj zemlji pozivajući sestrinsku stranku u BiH na središnjoj proslavi obilježavanja 20 godina od utemeljenja ove stranke da radi na okupljanju hrvatskih političkih predstavnika u BiH

Kosor se u srijedu u zgradi središnjice susrela s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem te sudjelovala na obilježavanju 20. obljetnice ove stranke. Izrazila je očekivanje da će nakon 20 godina rada HDZ BiH ostati 'stožerna politička stranke koja okuplja hrvatski narod u Bosni i Hercegovini'.

'Želim da ususret izborima budete ta snaga koja će okupljati, koja će povezivati oko ideje zajedništva. Vi to sigurno možete', rekla je Kosor na skupu pred oko 2.000 simpatizera i članova HDZ-a BiH.

Dodala je da će hrvatska Vlada nastaviti pomagati Hrvate u BiH. Kosor je podržala i prvu ženu političarku iz redova HDZ-a BiH Borjanu Krišto koja se kandidira za članicu Predsjedništva BiH.

'Nema razlike između muškaraca i žena nego između političara koji mogu i znaju. Od mene stiže potpora svakoj ženi koja ima snage i hrabrosti, volje i znanja. Mislim da to gospođa Krišto svakako ima', rekla je Kosor u izjavi za novinare.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je na 20. obljetnici stranke da je HDZ BiH prošao teži put od većine političkih stranaka, s devet predsjednika u 20 godina postojanja.

Izrazio je zahvalu Republici Hrvatskoj i prvom predsjedniku Franji Tuđmanu za opstanak Hrvata u BiH. Predstojeće opće izbore Čović je ocijenio je iznimno važnim te je pozvao i druge hrvatske političke predstavnike da zajednički uspostave vlast i sudjeluju u očekivanim ustavnim promjenama u toj zemlji.