SLUČAJ POREČKE BISKUPIJE

Kosor 'nije vidjela' papino oštro pismo

02.08.2011 u 20:28

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da nije vidjela priopćenje Svete Stolice u vezi sa sporom nastalim nakon zahtjeva talijanskih benediktinaca o povratu nekretnina župe Dajla u Porečko-pulskoj biskupiji pa ga ne može komentirati, ali je izrazila uvjerenje da će se situacija razriješiti

'Mogu samo reći da sam morala kao predsjednica Vlade primiti i poslušati biskupa Milovana sa suradnicima i dati mu potporu jer situacija u kojoj se nalaze i on i biskupija je vrlo teška', izjavila je Kosor odgovarajući na pitanja novinara nakon svečane sjednice opuzenskoga Gradskog vijeća.

Također je rekla da je napisala pismo Svetom Ocu Benediktu i tajniku Bertoneu te da je sigurna da će pomoći u razrješenju te situacije. 'Također sam sigurna u dobru suradnju s kardinalom Josipom Bozanićem, kojega cijenim i poštujem, kao i našu dosadašnju suradnju', rekla je.

Na pitanje da komentira izjave SDP-ovih čelnika Željka Jovanovića i Slavka Linića, u kojima su danas oštro kritizirali HDZ-ovu vlast, premijerka Kosor je rekla kako tu dvojicu ne bi komentirala jer je jedini njihov projekt i program koji predstavljaju u ime stranke mržnja i prezir prema tuđem radu i postignućima te neznanje. 'Bilo bi bolje i za građane Hrvatske, a i za građane Rijeke da se ta dvojica pozabave odgovorima na neka pitanja kao što je s tržnicama u Rijeci i kako je moguće iskoristiti 149 milijuna kuna iz riječkog proračuna nenamjenski', dodala je.

Komentirajući probleme građana s kreditima s valutnom klauzulom u švicarskim francima, predsjednica Vlade je istaknula da su neke mjere već poduzete. 'O sljedećim mjerama razgovaramo i, kao što sam rekla, više će se znati tijekom ovoga tjedna', dodala je.