KUNE SE U BORBU PROTIV KORUPCIJE

Kosor nije otkrila boji li se Sanadera

22.01.2011 u 11:43

Bionic
Reading

Hrvatskoj ne može štetiti borba protiv kriminala i korupcije i provedba svih zakona, nego može samo koristiti i to ne samo zbog zaključenja pregovora i ulaska u Europsku Uniju nego zbog toga što svi mi želimo da Hrvatska u potpunosti bude uređena kao pravna država, a i što to treba hrvatskim građankama i građanima, kazala je danas premijerka Jadranka Kosor.

Odgovorila je to na novinarski upit koliko optužbe bivšeg premijera Sanadera da ga u Hrvatskoj očekuje politički montiran proces iza kojeg stoji sam vrh vlasti i državnog odvjetništva, pa i ona osobno, mogu naštetiti Hrvatskoj na putu u Europsku uniju, budući je Hrvatska pod posebnom pozornošću uoči zatvaranja Poglavlja 23. (pravosuđe i temeljna prava).

Dodala je kako je to i ostvarenje ustavnog načela da smo pred zakonom svi jednaki i da nema nedodirljivih. Premijerka je poručila da će i Vlada, prije svega zbog nas samih i borbe za temeljna ljudska prava, nastaviti jačanje svih institucija u djelokrugu koji je s obzirom na ustavne odredbe vladin posao, ali i snažiti sve druge institucije te da svi zajedno provodimo hrvatske zakone bez ostatka.

Upitana boji li se bivšeg premijera Ive Sanadera kako on to tvrdi u intervjuu jednom austrijskom listu, premijerka Kosor je rekla kako ne može i neće komentirati bilo kakve predmete vezane uz osobe koje se sumnjiče za bilo što.

'Prema tome, istrage neću i ne mogu komentirati, ali ću se i dalje snažno boriti za pravnu državu u punom smislu te riječi, jer to dugujemo sami sebi i danas uz važnu obljetnicu u Domovinskom ratu hrvatskim braniteljima', rekla je premijerka Kosor novinarima nakon obilaska štanda na Cvjetnom trgu u prigodi obilježavanja Dana mimoza i borbe protiv raka maternice.