LJUBIĆ O USTAVNIM PROMJENAMA

'Kosor nam je obećala pravo glasa i državljanstvo'

22.04.2010 u 21:09

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić rekao je u četvrtak, na konferenciji za novinare u Mostaru, da je tijekom susreta s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor u Zagrebu dobio obećanja da se Hrvatima u BiH neće ukinuti prava u ustavnim reformama u Hrvatskoj

'Dobili smo obećanja od HDZ-a RH, te Vlade i Sabora RH da u predstojećim ustavnim promjenama neće doći u pitanje ni jedno pravo hrvatskih državljana u BiH koje je do sad vrijedilo, odnosno pravo glasa i državljanstvo', kazao je Ljubić o sastanku s hrvatskom premijerkom u utorak u Zagrebu.

Oporba u Hrvatskoj traži smanjenje broja izabranih zastupnika iz dijaspore kroz uvođenje fiksnih kvota, a tome se protivi vladajuća koalicija predvođena HDZ-om. Ljubić je na konferenciji za novinare također kazao da je od Hrvatske te u razgovorima s predstavnicima Europske unije zatražio proširenje borbe protiv korupcije na BiH.

'Smatram da moramo eliminirati korupciju iz svih sfera društvenog života, ali prvo iz politike', rekao je Ljubić. Ljubić je osudio i nasilničko ponašanje u Sarajevu tijekom prosvjeda bošnjačkih branitelja koji su se usprotivili ukidanju ili ograničavanju prihoda iz proračunskih fondova.