SPORNO GOSTOVANJE PILSELA

Kosor najavila tužbu protiv Stankovića i HRT-a!

22.03.2010 u 11:37

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor preko odvjetničkog društva Šeparović, Špehar i Gavranić najavila je da će tužiti zbog klevete Aleksandra Stankovića i HRT zbog emisije 'Nedjeljom u 2' u kojoj je gostovao Drago Pilsel

Pilsel je odjeven u majicu s natpisom 'Roba s greškom' na nagovor Stankovića odglumio premijerku. Pretvarajući se da je ona, rekao je da bi teško dobila stan u kojem trenutačno živi da se nije uključila u politiku. Obećala je da će se uključiti u rješavanje statusa Momira Drobca, bivšeg vlasnika stana.

Demanti za sedam dana

Nakon završetka emisije iz Vlade su, neslužbeno saznajemo, nazvali Renata Kunića, v. d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a, zaprijetivši mu tužbom.

Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić potvrdio je za tportal.hr da je iz Vlade stigla reakcija na  Stankovićevu emisiju, ali ono će biti objavljeno tek za sedam dana.

'Reagiranje na izrečeno u emisiji 'Nedjeljom u 2' bit će, sukladno Zakonu o medijima, objavljeno u sljedećoj emisiji, dakle 28. ožujka', rekao je Družijanić.

'Kosor je stan dobila zakonito, tu nema spora. Problem je, međutim, u etici i moralu', rekao je Pilsel te naglasio da u ovom slučaju država ima prema Drobcu dug kakav ima prema obitelji Levar ili obitelji Zec.

U priopćenju za javnost, koje potpisuje odvjetnica Ivana Špehar, opunomoćenica Jadranke Kosor, kaže se da su svi navodi izneseni u Stankovićevoj emisiji 'nestiniti, krajnje zlonamjerni i izraz su dosad nezabilježenog neprofesionalizma, jer nikada u praksi nije viđeno da se jedna emisija vodi samo radi blaćenja treće osobe'.

Kosor je, ističe se u priopćenju, stekla stanarsko pravo na stan u Zagrebu sukladno tada važećem Zakonu o stambenim odnosima i stan 'otkupila u cijelosti zakonito'.

S obzirom na to da je Kosor uselila u prazan stan, krajnje je neprofesionalno, kaže se, povezivati nju sa sudbinom obitelji Drobac.

Na kraju se navodi da je namjera Stankovića bila isključivo 'naškoditi časti i ugledu gospođe Jadranke Kosor' te da je svojim postupanjem 'ostvario sva obilježja kaznenog djela klevete'.

Isto tako, HRT, zbog postupanja svog novinara, odgovoran je temeljem Zakona o medijima 'za štetu prouzročenu gospođi Kosor zbog povrede prava osobnosti budući da joj je povrijeđeno dostojanstvo, čast i ugled'.