SLIJEDI POPUŠTANJE

Kosor najavila početak 'novih odnosa' sa Slovenijom

30.07.2009 u 15:08

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je na sjednici Vlade u četvrtak da na sutrašnji susret sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom ide s vjerom u dobar i konstruktivan susret na temelju kojeg će se graditi dobrosusjedski odnosi dviju zemalja i koji će biti novi početak u odnosima Hrvatske i Slovenije

Premijerka Kosor sastat će se u petak u dvorcu Trakošćan s predsjednikom slovenske vlade i to će biti njihov prvi sastanak otkako je ona preuzela dužnost predsjednice Vlade. 'To će biti prvi naš susret, susret upoznavanja, i vjerujem da ćemo temeljem sutrašnjih razgovora i dalje graditi dobrosusjedske odnose dviju zemalja', rekla je Kosor na početku današnje sjednice Vlade.

Dodala je da se nada da će se već u rujnu ponovno sastati sa slovenskim premijerom Pahorom 's konkretnim prijedlozima za rješavanje problema'. 'Vrlo sam optimistična, idem puna srca, puna dobre volje i vjerujem da će to biti i da je to novi početak', rekla je Kosor.

Koristeći izraz 'novi odnosi' Kosor je potvrdila da napušta tvrd odnos prema Slovencima kakav je imao njezin prethodnik Sanader. Tome se nada i Ivo Vjagl, slovenski eurozastupnik. 'Prijašnji hrvatski premijer Ivo Sanader bio je nepopustljiv, pa zato promjena na čelu hrvatske Vlade nije bez značenja u nastojanjima da se proces rješavanja graničnog pitanja nastavi i ubrza', rekao je Vajgl.