POGLAVLJE 23

Kosor: ‘Milanović se ne može pomiriti s ulaskom RH u EU’

14.05.2011 u 13:16

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je danas da predsjednik SDP-a Zoran Milanović čini sve da oteža put u Europsku uniju te da je kao zastupnik u Saboru, da je češće bio na svom poslu, mogao znati sve što se u parlamentu na prijedlog Vlade radilo u vezi s poglavljem 23

Premijerku su novinari pitali kako komentira jučerašnje kritike Zorana Milanovića, koji je rekao da nije normalno ni potrebno da su veleposlanici vidjeli izvješće o pregovaračkom poglavlju 23 (pravosuđe i temeljna prava) prije hrvatske javnosti te da nije upoznat ni s detaljima drugih izvješća koja su slana u Bruxelles, pa ni oko procesuiranja kriminala i korupcije.

‘Rekla bih u kontekstu ovog velikog posla kojeg uspješno završavamo, da zapravo sve što radi, a pogotovo ono što govori Zoran Milanović pokazuje da ga teško mori činjenica da ćemo mi završiti pregovore i da ćemo postati članica Europske unije. I svime što je do sada i radio kao predsjednik stranke pokazao je da će učiniti apsolutno sve da oteža taj put’, rekla je Kosor.

‘On se s tom činjenicom da ćemo završiti pregovore ne može pomiriti, to je svakako njegov problem, međutim s obzirom na izjave vezane za izvješće moram reći da je to zapravo zaprepaščujuće jer bi on kao član Sabora, odnosno kao zastupnik u hrvatskom parlamentu, da je češće bio na svom poslu, mogao znati zapravo sve što se i u parlamentu na prijedlog Vlade radilo, odradili su se brojni zakoni i bio bi apsolutno upućen u sve procese koji su se događali. To je izvješće’, kazala je.

‘A posebno je začuđujuće s obzirom na njegove ambicije da tako omalovažavajući govori na primjer o sastanku s veleposlanicima zemalja Europske unije’, kazala je.
Predsjednica HDZ-a i premijerka Kosor je na pitanja novinara odgovarala na Mirogoju, gdje je danas u povodu 89. godišnjice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položila vijenac na njegov grob.