SPINOM NA SPIN

Kosor: Koalicija je stabilna kao obitelj, nema ucjena

09.04.2011 u 16:21

Bionic
Reading

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor danas je u Hvaru odgovarajući na upite novinara opovrgnula medijske navode da je došlo do nesuglasja u vladajućoj koaliciji glede izmjena zakona o izbornim jedinicama

'To vrlo odlučno opovrgavam, to su očito pokušaji nekih 'spinova', ali sa stvarnim životom i s istinom apsolutno nema nikakve veze', istaknula je premijerka Kosor odgovarajući na pitanje što se jučer dogodilo na sjednici Vlade u vezi s izbornim jednicama.

Istaknula je da je vladajuća koalicija stabilna i da u njoj nitko nikoga ne ucjenjuje.

'Koalicija je vrlo stabilna i mogu posvjedočiti da od početka mog mandata predsjednice Vlade nitko nikoga ne ucjenjuje i mislim da se nitko ne bi ni usuđivao bilo koga unutar te koalicije-obitelji ucjenjivati. To je naprosto neistina, a tko ju je plasirao - to je, zapravo, nevažno', odgovorila je novinarima premijerka Kosor.

Na upit zbog čega je s dnevnog reda jučerašnje sjednice Vlade skinuta točka o izbornim jedinicama, premijerka je kazala da uopće nije skinuta jer nije ni bila na dnevnom redu te je uzvratila protupitanjem. 'Otkud vam to da je skinuto? Točku je najavio Zoran Milanović (predsjednik SDP-a), a budući da on po običaju govori o stvarima o kojima nema informacije, onda je isto tako najavio točku koja nije bila na dnevnom redu Vlade', rekla je Jadranka Kosor te dodala da je Milanović već komentirao taj zakonski prijedlog o izbornim jedinicama, a da nije vidio ni jednu jedinu rečenicu iz njega.

'Dakle, evo, to je očito išlo tim tragom - potpuno nevažno, jer ne može biti skinuto s dnevnog reda nešto što nije bilo na dnevnom redu. S dnevnog reda možete skinuti točke koje su predviđene', rekla je premijerka Kosor.

Vladin ured za odnose s javnošću sinoć je odbacio kao netočne informacije, koje su se pojavile u nekim medijima nakon Vladine sjednice, da su izmjene Zakona o izbornim jedinicama bile planirane i najavljene za jučerašnju sjednicu te da su 'stopirane' zbog predstavnika manjina.