GDJE JE GOSPODARSKI OPORAVAK?

Kosor: Josipović nije informiran

14.09.2010 u 16:30

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da je zatražila da se predsjedniku Republike Ivi Josipoviću pripremi iscrpan pregled svega što je do sada učinjeno u provedbi Vladinih mjera gospodarskoga oporavka, jer smatra da predsjednik Josipović nema potpunu informaciju o tome

Provode se sve mjere gospodarskoga oporavka, jedino mjera izmjene Zakona o radu (ZOR) nije u postupku, ali o tome svatko ima svoje mišljenje, kazala je Kosor koju su u Karlovcu novinari zamolili da komentira Josipovićevu ocjenu da se mjere gospodarskog oporavka provode presporo.

Kosor smatra da će predsjednik Josipović nakon što dobije pregled svega učinjenog moći konstatirati da se program provodi.

Priznala je, međutim, da teškoća ima, jer se mnogi subjekti, kako je kazala, bore rukama i nogama protiv racionalizacije i štednje, jer ne žele prihvatiti promjene.

Podsjetila je također da je predsjednik Josipović svojedobno također podržao njen stav da se neće dozvoliti smanjivanje plaća i mirovina kako bi se zaštitio standard građana i kako se ne bi dodatno smanjivala potrošnja.

Predsjednik Josipović jučer je gostujući u emisiji Hrvatskog radija 'S predsjednikom uz kavu' izrazio nezadovoljstvo stanjem u gospodarstvu, posebno činjenicom da se najavljene reforme ne provode i da nam prijeti još veće zaostajanje.