SELJAČKO-LIBERALNO PRAVAŠTVO

Kosor i Hrg svoju sreću traže s Ružom Tomašić

15.05.2012 u 15:26

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemske organizacije HSS-a, HSP-a Dr. Ante Starčević i HSLS-a potpisale su danas sporazum o političkoj suradnji na razini Vukovarsko-srijemske županije s ciljem zajedničkog izlaska na predstojeće lokalne izbore.

Pojašnjavajući razloge potpisivanja sporazuma o suradnji, predsjednik HSS-a Branko Hrg kazao je da koalicija HSS-a, HSP-a Dr. Ante Starčević i HSLS-a na razini Vukovarsko-srijemske županije nudi alternativu na političkoj sceni.

'HSS se odredio da ne želi više biti ničiji priljepak. Želimo aktivno sudjelovati, da se naš glas čuje i želimo biti pošteni partneri', poručio je Hrg dodajući da HSS želi zadržati status značajne političke stranka na lokalnoj razini u Hrvatskoj.

Predsjednica HSP-a Dr. Ante Starčević Ruža Tomašić zamjerila je i SDP-u i HDZ-u na, kako je rekla, lošem i nepoštenom vođenju države.

'Imamo apsurd u Hrvatskoj gdje je stranka koja je 18 godina bila na vlasti i kune se u hrvatski narod pokrala taj isti narod, a stranka koja je sada na vlasti i kune se u socijaldemokraciju i zaštitu prava radnika šalje policiju na te iste radnike', kazala je Tomašić rekavši da će novostvorena koalicija na razini Vukovarsko-srijemske županije pokazati da se politikom može baviti i na pošten način.

Prema riječima predsjednika HSLS-a Darinka Kosora, ako će se birači u Hrvatskoj stalno morati opredjeljivati između SDP-a i HDZ-a, 'neće biti dobroga', jer su obje te stranke, kako je ocijenio, pokazale da nisu u stanju donijeti promjene na bolje u Hrvatskoj.

'Možda je SDP na startu bio nešto pošteniji od HDZ-a, ali u ovih pet mjeseci građani nisu dočekali značajnija poboljšanja i hrvatsko društvo je i dalje u velikoj krizi', ocijenio je Kosor dodajući kako potpisujući koaliciju na razini Vukovarsko-srijemske županije, HSS, HSP Dr. Ante Starčević i HSLS žele poručiti da 'neće više igrati za druge, nego isključivo za sebe, nudeći građanima novi put'.

Sporazum o suradnji između vukovarsko-srijemskih županijskih organizacija HSS-a, HSP-a Dr. Ante Starčević i HSLS-a potpisali su predsjednici tih organizacija Zdravko Kelić, Marijan Pavliček i Senko Bošnjak.