PRIČAT ĆE KAD ONA BUDE HTJELA

Kosor i dalje uporno šuti o Barišiću

02.10.2010 u 15:36

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor nije danas željela komentirati uhićenje bivšeg rizničara HDZ-a i bivšeg ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića, ali je ocijenila da borba protiv korupcije njezinoj stranci ne može štetiti već koristiti

Na novinarsko pitanje koliki udar na HDZ predstavlja Barišićevo uhićenje, premijerka je odgovorila da će, kada bude htjela govoriti o HDZ-u, organizirati konferenciju za novinstvo u prostorijama stranke

'Osobno smatram da je borba protiv korupcije snažni mehanizam HDZ-a', kazala je Kosor dodavši da je ona sadržana u programu HDZ-a i u programu za koji je dobila potporu u parlamentu kao mandatar za sastavljanje vlade.

'Mislim da nikome tko se iskreno bori protiv korupcije to ne može štetiti već da će i koristiti', izjavila je Kosor novinarima na Cvjetnom trgu gdje je prisustvovala obilježavanju Dana ružičaste vrpce.

Upitana hoće li se Ivo Sanader pojaviti pred saborskih istražnim povjerenstvom za Inu, čelnica Vlade je odgovorila da svatko sam odlučuje hoće li se pojaviti i svjedočiti ili ne, no da ona od povjerenstva očekuje da što prije završi s radom i donese konkretne zaključke.

Predsjednica Vlade rekla je i da ne zna zašto je dobio otkaz Damir Mihanović, bivši član Uprave Croatia osiguranja, koji je prvi prijavio sporni sastanak 2007. u Vladi na kojem je državnim tvrtkama sugerirano poslovanje s Fimi medijom.

Kosor kaže da ne može komentirati ni jedan konkretan slučaj, ali da u Hrvatskoj postoji odlična regulativa o zaštiti zviždača koji otkrivaju korupciju te stoga sve poziva da se tih zakona pridržavaju.