'UBIT ĆU AKO ME NE VOLIŠ'

Kosor i Ćiro razmijenili tepanja i puse na Soundsetu

04.05.2012 u 22:48

Bionic
Reading

Gostujući u Intervjuu tjedna na Soundsetu, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor progovorila je o žestokoj kampanji za novog šefa stranke, a voditelji Saša Ćeramilac i Milan Peh iznenadili su je izravnim uključenjem Miroslava Ćire Blaževića u program

Potpora Karamarku je izazivanje velikog šušura - Kosor je tako komentirala najnovija događanja u osječkoj organizaciji HDZ-a, koja joj je okrenula leđa i podržala njenog protukandidata Tomislava Karamarka.

'Potpora bilo koje organizacije bilo kome apsolutno ne znači ništa. Predsjednika neće birati organizacije, nego izaslanici. Ova potpora koju daju ogranci je izazivanje velikoga šušura. To bi trebalo ustrašiti ili pokolebati neke ljude. A ja ću učiniti sve da izaslanici dođu u Zagreb i glasuju po svojoj volji. Tajnost glasovanja bit će strogo nadzirana', rekla je Kosor.

'Od Josipovića ću tražiti očitovanje o korištenju državnih resursa za kampanju HDZ-ovih kandidata', rekla je Kosor.

Priznala je kako zna za 'pritiske koji stižu s raznih strana'. Osvrnula se i na napise kako Karamarko koristi resurse SOA-e za provedbu predsjedničke kampanje.

'Tražit ću očitovanje od nadležnih institucija. I od predsjednika Republike i od Vlade. Bitno je ustanoviti koristi li se infrastruktura bilo koje institucije države. To je nešto na što pravna država mora odgovoriti. Imam različite informacije, o kojima ne bih detaljno, ali da mi dolaze ljudi osobno i govore o neobičnim pojavama, to je sigurno. Pojavama koje dovode do određene vrste straha.'

Komentirajući medijsku kampanju protiv nje, Kosor se našalila na svoj račun:

'Bio je niz natpisa koji su išli za tim da odustanem. Kao sama sam, slomljena, napuštena. Čak su jedne novine pisale da hodam bosa po stranci, potpuno izluđena. I da sam se izbezumljena penjala po zgradi, a dobro da nisu napisali i da sam gola. To je užasan bezobrazluk', ustvrdila je bivša premijerka. No ističe kako se ne osjeća napušteno, 'koliko god se to može učiniti nestvarnim'.

U eter Soundseta telefonski se uključio i nogometni trener i simpatizer HDZ-a Ćiro Blažević. Podržao je Kosor brojnim hvalospjevima i izljevima ljubavi.

'Naša Jadranka se pokazala velikom. Dragi moji prijatelji, da nema Kosor, ne bi bilo ni EU-a, ni početka uništavanja najvećeg zla - korupcije. Ona je neokaljana i čista ličnost', poručio je Ćiro.

Na konstataciju voditelja Saše Ćeramilca kako Ćiro zvuči kao da je zaljubljen u Kosor, Ćiro je odgovorio:

'Ja dozvoljavam to da sam zaljubljen, ali to nije razlog da ne budem objektivan. Nemate pravo ne biti za Jadranku Kosor. Da je usamljena, ne. Ona je jedna hrabra žena koja će se i dalje boriti. Ako me ne budeš voljela, ubit ću', zaprijetio je u šali Ćiro Jadranki Kosor.

Ona mu je uz smijeh uzvratila riječima: 'Ti znaš da ja tebe volim. Javi se da popijemo kavu. Morala sam se pojaviti na radiju da se čujemo. Puno ti hvala. Pusa.'