NOSITELJICA LISTE

Kosor i Čačić idu zajedno na izbore!

06.10.2015 u 09:46

Bionic
Reading

Bivša premijerka Jadranka Kosor sazvala je konferenciju za novinare u podne, na kojoj će obznaniti da na parlamentarne izbore ide zajedno s Narodnom strankom - Reformistima bivšeg ministra gospodarstva Radimira Čačića, koji je sa strankom Naprijed Hrvatska - Progresivni savez bivšeg predsjednika Ive Josipovića sklopio predizbornu koaliciju Uspješna Hrvatska

Iako Jadranka Kosor u utorak rano ujutro nije željela potvrditi informaciju da će na parlamentarne izbore izaći s Čačićem i posredno Josipovićem, tportal od izvora u Čačićevoj stranci neslužbeno doznaje da je takav dogovor već postignut i da će bivša premijerka biti nositeljica izborne liste kao nezavisna kandidatkinja, što će i ostati ukoliko osvoji novi saborski mandat.

O svim detaljima Jadranka Kosor govorit će na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru, sazvanoj u podne, na kojoj će uz bivšu premijerku biti i Radimir Čačić, ali ne i Ivo Josipović. Krajem ožujka, Kosor je ovako komentirala nagađanja da bi s Josipovićem mogla na izbore: 'On i ja smo vam k'o vatra i voda pa ta priča zato slabo, slabo hoda.'

Kosor je jučer iznijela očekivanje da se u kratkoj kampanji za parlamentarne izbore građanima neće predočiti rješenja za goruće probleme visokog javnog duga i deficita.

'Neće se reći ništa od toga, nego će se, kao što vidimo, davati obećanja, a neće se odgovoriti na pitanje kako ćemo ta obećanja ispuniti, jer ako ćemo smanjivati poreze, onda nećemo moći povećavati prava', ocijenila je Kosor i dodala kako kratka kampanja ide na ruku velikim strankama, jer se ostalima ne ostavlja prostor u kojem bi otvorili teme važne za život građana.

'Uspješna Hrvatska' biračima obećava 10 posto veću zaposlenost, 30 posto veća domaća i strana izravna ulaganja, reformu pravosuđa i javne uprave te regionalizaciju države. Trajanje sudskih postupaka skratili bi na najviše dvije godine, te bi osigurali stabilan porezni okvir za dugoročne investicije.