SLOGA NA DJELU

Kosor i Bozanić bez prijepora

11.10.2010 u 15:36

Bionic
Reading

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor danas se u Banskim dvorima sastala sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem i s njim razgovarala o aktualnim prilikama u državi, s posebnim osvrtom na odnos između Crkve i države, priopćeno je iz Vlade

Predsjednica Vlade izvijestila je zagrebačkog nadbiskupa o trenutnom stanju procesa pregovora Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji, koji je, naglasila je tom prigodom, u završnoj fazi.

Jedna od tema sastanka bilo je i gospodarstvo, pa je premijerka Kosor upoznala nadbiskupa Bozanića o provedbi Programa gospodarskog oporavka te mjerama koje Vlada poduzima kako bi uspješno prevladala gospodarsku krizu. Pritom je kao prioritet posebno označila zaštitu najosjetljivijih socijalnih kategorija hrvatskog društva, stoji u priopćenju.

Sastanak u Banskim dvorima trajao je gotovo dva sata, a po njegovu završetku nadbiskup Bozanić je okupljenim novinarima tek poručio da je na sastanku bilo riječi o aktualnostima i nekim pitanjima koja se tiču odnosa Crkve i države. Naglasio je da u razgovoru s premijerkom nije bilo nikakvih prijepora.