ŽUSTRA REAKCIJA IZ VLADE

Kosor i Bebić raspravljali o dnevnom redu

07.10.2010 u 12:52

Bionic
Reading

Iako je danas na Mirogoju bio cijeli državni vrh te mnoštvo novinara i fotoreportera, to nije omelo premijerku Jadranku Kosor i predsjednika Sabora Luku Bebića u žustroj raspravi

'Možda sam ja malo i galamio, kao da je to prvi put da smo tako razgovarali. Nikada mi ni Tuđman ni Sanader tako nisu rekli. Rekli su: 'daj malo', 'Boga ti', i to..., a ne 'ušuti'', kazao je prije godinu dana predsjednik Sabora nakon sukoba s premijerkom.

Njihov razgovor ovjekovječen je fotografijama. O kome ili čemu su razgovarali, nije poznato, no neverbalna komunikacija otkriva da se vodila žustra rasprava, a možda i svađa, s obzirom da su odnosi Kosor i Bebića otprije klimavi te im to ne bi bio prvi konflikt.

Vlada: To je insinuacija

Samo sat vremena od objave ovog teksta, stigla je ekspresna reakcija iz Vlade. Mogući sukob premijerke i predsjednika Sabora nazivaju insinuacijom. 'Odbacujemo neistinite tvrdnje iznesene u navedenom tekstu te ih smatramo zlonamjernim i tendencioznim. Također, smatramo neprofesionalnim iznositi ovakve tvrdnje potkrijepljene jedino nestručnim tumačenjem objavljenih fotografija', kažu iz Vlade.

Iako u našem tekstu ne piše o čemu su razgovarali, već samo da su žustro raspravljali, u Vladi su nam otkrili sadržaj rasprave. 'Predsjednica Vlade Kosor i predsjednik Sabora Bebić razgovarali su o dnevnom redu te zakonima koje je potrebno izglasati u Saboru', stoji u dopisu iz Vlade.

Premijerka i predsjednik Sabora bili su među ostalim visokim državnim dužnosnicima koji su povodom sutrašnjeg Dana neovisnosti položili vijence na Mirogoju.

Predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica Vlade Jadranka Kosor položili su vijence i odali počast kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli na groblju Mirogoju, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

U izaslanstvu Hrvatskog sabora bili su i potpredsjednik Vladimir Šeks te zastupnik Zlatko Koračević. U izaslanstvu Vlade bili su ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ministar obrane Branko Vukelić, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Predsjednik Republike Ivo Josipović položio je vijenac i na grob Narodnih heroja na Mirogoju, na grob bivšeg predsjednika Vlade RH Ivice Račana te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.