DEFICIT MANJI ZA 0,3 POSTO

Kosor hvali godinu vladavine Ivana Šukera

12.05.2011 u 13:24

Bionic
Reading

Vlada je u Sabor danas poslala prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna za prošlu godinu. Premijerka je naglasila da je 2010. završena s deficitom proračuna koji je bio manji za 0,3 postotna poena, odnosno za oko milijardu kuna

Prema Vladinim dokumentima, manjak u državnom proračunu u prošloj godini iznosi 14,5 milijardi kuna, od čega najveći dio duga otpada na dug središnje države - gotovo 14 milijardi kuna. Ostatak otpada na izvanproračunske korisnike, dok su jedinice lokalne države završile s manjkom od 32 milijuna kuna

Premijerka Jadranka Kosor je rekla da je oporavak 'vidljiv u svakom smislu'. Navela je da je godina s ministrom Ivanom Šukerom na čelu Ministarstva financija završena s deficitom koji je bio za 0,3 posto manji od plana. 'Rashodi su manji za 0,5 posto, a deficit za 0,3 posto od plana', rekla je Kosor i pohvalila se pozitivnim ocjenama koje stižu iz Svjetske banke.

Podsjetimo, Kosor je krajem 2010. smijenila Šukera i na njegovo mjesto postavila ministricu Martinu Dalić.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela uredbu o prodaji dionica i poslovnih udjela u trgovačkim društvima u vlasništvu RH. Njome se propisuju načini prodaje dionica i poslovnih udjela, način određivanja početne cijene dionica i poslovnih udjela prilikom prodaje, postupak i uvjeti odabira ponuda te posebni uvjeti prilikom prodaje.

Vlada je Saboru uputila i više prijedloga zakona o potvrđivanju Sporazuma o financiranju između Vlade i Europske komisije kroz programe IPA.