PREDSJEDNIČKI KANDIDAT HDZ-A

Kosor: Hebrang, a ne Vidošević

25.07.2009 u 10:01

Bionic
Reading

Jadranka Kosor, Vladimir Šeks i Luka Bebić ističu da su odluku o Andriji Hebrangu kao HDZ-ovu kandidatu na predsjedničkim izborima donijela sva središnja tijela stranke.

– Naš je kandidat za predsjednika države Andrija Hebrang! Kao predsjednica stranke čvrsto iza njega stojim – kratko i jasno poručila je šefica HDZ-a Jadranka Kosor preko Večernjeg lista uzvraćajući na špekulacije koje donosi današnji “Jutarnji list” da će stranka odustati od kandidature svoga veterana i za nasljednika Stipe Mesića istaknuti šefa HGK Nadana Vidoševića.

Kad  je na povratku iz Splita sinoć nazvala kako bi razjasnila dvojbe koje takva priča može izazvati u javnosti, Jadranka Kosor odlučno je rekla da će, ako Hebrang nakon provjere svog zdravlja prihvati kandidaturu, učiniti sve da i pobijedi na izborima.

Navedene špekulacije drži podmetanjima kojima je cilj destabilizacija stranke. S njome se slažu i stranački veterani s kojima smo sinoć razgovarali: Vladimir Šeks, kojega se želi prikazati kao čovjeka koji iz sjene upravlja HDZ-om i koji je donio odluku da se stranka okrene Vidoševiću, Luka Bebić, predsjednik Sabora i sudionik u svim stranačkim odlukama, te sam Hebrang, za kojeg se i prije nego što se očitovao o kandidaturi zaključuje da ne može pobijediti na izborima jer dobiva svega pet ili šest posto.

Jadranka Kosor, Vladimir Šeks i Luka Bebić ističu da su odluku o Andriji Hebrangu kao HDZ-ovu kandidatu na predsjedničkim izborima donijela sva središnja tijela stranke te da je nitko mimo tih tijela ne može promijeniti.

Luka Bebić, pak, kaže da se od srca nada kako će Hebrang prihvatiti kandidaturu te da će samo ako se on na tome zahvali HDZ odlučivati o novom kandidatu.

No, ni u tom slučaju, kaže, nije izgledno da bi kandidat bio Vidošević, s obzirom na to da je sve donedavno istupao kao gorljiv kritičar HDZ-ove vlade.
Sam Andrija Hebrang, pak, ne sumnja u potporu svojih kolega, a Šeks ga, tvrdi, svakodnevno ohrabruje u liječničkim pregledima koje obavlja.

Očito je, kaže, da su se autori ovakvih insinuacija preplašili njegove kandidature i žele ga po svaku cijenu eliminirati i prije utrke.

Da je dio nekog novog HDZ-ova koncepta sinoć je opovrgnuo i sam Vidošević, ponovivši da je kazao kako će, ako se odluči kandidirati, to učiniti kao neovisni kandidat.