EUROPSKA TURNEJA

Kosor dogodine u gostima kod Putina i Merkel

13.11.2009 u 15:04

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor u narednoj godini planira službeno posjetiti ruskog predsjednika Vladimira Putina i njemačku kancelarku Angelu Merkel

ZAGREB - Naime, iako se još ne zna datum službenog posjeta u Rusiju spekulira se da bi Putin i Kosor mogli održati sastanak u prvoj polovici godine. Premijerka će na sastanku govoriti i o uključivanju Hrvatske u projekt plinovoda Južnog toka. Neslužbeno doznajemo da će novi ministar gospodarstva raditi na pripremi tog projekta, odnosno rješenja da se ispuni želja da trasa ide dijelom preko Hrvatske.

Kosor će 20. siječnja otputovati u Berlin na službeni posjet njemačkoj kancelarki Angeli Merkel

U bližoj budućnosti premijerka će se ipak zadržati unutar hrvatskih granica. Kao čelnica HDZ-a, ali i premijerka sutra će u Slavonski Brod na izbornu konvenciju HSLS-a, a novoizabranog predsjednika pozvat će na razgovor u Banske dvore u ponedjeljak. Tom će prilikom posjetiti i Đuro Đaković Holding kojem želi pružiti pomoć Vlade.

Neslužbeno doznajemo da je, nakon vapaja sindikalaca, premijerka zadužila četiri ministra da smisle način kako će realizirati program prebijanja dugova, kojem bi se Đ. Đ. Holdingu osigurao posao na izradi željezničkih vagona za Hrvatske željeznice.