SPECIJALNA BOLNICA U GORNJOJ BISTRI

Kosor bolesnoj djeci darovala Barbie posteljinu

25.04.2011 u 14:26

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor i ove je godine na Uskrsni ponedjeljak posjetila Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Za 110 štićenika zdravstvene ustanove predsjednica Vlade je pripremila posteljinu s Barbie motivima, a svojoj prijateljici Nini, s kojom se druži redovito već osam godina, darovala je novu trenirku

Dom koji ne samo nas, već i sve političke predstavnike koji zakorače u dvorac podno Sljemena vrlo brzo osvijesti o potrebama najranjivijih jedina je ustanova takvog tipa u RH. Za teško bolesnu djecu skrbi šestero liječnika, 37 medicinskih sestara i 12 volontera, najčešće iz Italije.

Da je situacija u državi, što se tiče teško bolesne djece, vrlo složena, potvrdio je i ravnatelj Željko Weiss. Naglasio je da neka djeca ostaju u dječjem domu i nakon što navrše 18. godinu života jer bi drugi smještaj za njih bila osuda. Mališani se teško nose i s nedostatkom roditeljske skrbi. Naime, tek svaki peti roditelj redovito posjećuje svoje dijete. Više od 50 posto djece je iz Zagrebačke županije, no ima ih iz cijele Hrvatske, ali i iz BiH i drugih zemalja regije.

'Mislim da smo uspjeli senzibilizirati i druge da se upoznaju sa životom djece, problemima, a mislim da smo uspjeli podići standard u ovoj bolnici i to me osobno veseli', rekla je premijerka Kosor

Dodala je da se treba sjetiti da u domu žive djeca koja sve nas podsjećaju na to što je život. Pozvala je sve studente, srednjoškolce i ostale koji se smatraju sposobnima volontirati u domu da se jave i pomognu, a istaknula je da je zadaća svake Vlade da ulaže u zdravstvo.