KRIZNI ŠTAB HDZ-A

Kosor bježi od novinara

05.11.2010 u 16:34

Bionic
Reading

U petak poslijepodne vodeći HDZ-ovci okupili su se u Banskim dvorima. Iako cijela zemlja bruji o optužbama Ive Sanadera na račun premijerke i predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor, HDZ-ovi tvrde da su u Vladu došli razgovarati - o proračunu!?

Razlog njihovog pohoda na Banske dvore u petak u 16 sati, nekoliko sati nakon što je njihov bivši vođa i odbjegli premijer osuo paljbu po premijerki Jadranki Kosor i HDZ-u, nije Sanader niti njegov najnoviji potez, tvrde HDZ-ovci, odnosno nastoje to takvim prikazati, jer Sanaderove riječi nitko osim Hebranga nije želio komentirati.

Milinović je ranije pri izlazu iz zgrade Vlade na uporne novinarske upite samo kazao da ne može ništa komentirati, jer Sanaderovu izjavu nije čuo, međutim kad se pola sata kasnije vratio u Banske dvore, novinarima je kazao da je došao zbog proračuna.

Šeks je šutio i na samom ulasku u zgradu na novinarska pitanje je li u HDZ-u drama zbog Sanadera, dobacio je da u HDZ-u nije ni drama a komedija je i dalje. U tom je trenutku došao i Hebrang i na novinarsko inzistiranje pristao dati izjavu. Na pitanje zašto je došao u Vladu, kazao je da je došao popiti kavu s premijerkom, na što su novinari primijetili da su došli Šeks, Jarnjak i Bačić, a on je na to kazao da će to biti pet kava.

Potom je čovjek koji je prije koji tjedan kazao da ne pije kavu i za kojeg se zna da ne laže, ali da ponekad ne govori istinu, kazao da Sanader ne šteti HDZ-u nego da strelice koje šalje štete njemu samom.

Kakav Sanader, samo proračun

Nešto prije 18 sati, već spomenuti HDZ-ovci, ali i Ivan Šuker, Petar Čobanković, Božidar Kalmeta te Goradan Jandroković, napustili su Banske dvore. Premijerka još nije izašla, a njezini mušketiri i dalje tvrde da se nisu okupili zbog Sanadera, već zbog proračuna.


Na pitanje znači li to da će Sanader završiti u Remetincu, Hebrang je kazao da o tome ne može govoriti, jer bi to značilo da utječe na istrage, a upravo zbog onog što je jučer iscurilo iz istraga u medije, uplašilo je Sanadera i zato se odlučio na ovakav potez, zaključio je Hebrang.

Kazao je da je Sanader taj koji politizira i želi i istražno povjerenstvo o navodnom Kosoričinom i Šeksovom utjecaju na slučaj Damira Polčačeca; pritom je Hebrang opet branio Kosor i njezino vođenje zemlje te istaknuo da nikakvog utjecaja Šeksa na pravosuđe nema te da Sanader kada govori da ga ima, zaboravlja da je on, Sanader, prije bio Šeksov šef, što bi značilo da je i on utjecao na pravosuđe, a nečeg takvog, ponovio je Hebrang nema.