DESANADERIZACIJA HDZA

Kosor Bebiću: Zašuti!

29.09.2009 u 10:36

Bionic
Reading

Nacional otkriva kako je na sjednici Predsjedništva HDZ-a došlo do dramatičnog okršaja predsjednice Vlade i stranke Jadranke Kosor i predsjednika Sabora Luke Bebića i zaključuje kako je barba Luki odzvonilo

Bio bi to nastavak procesa desanaderizacije stranke u koji je Kosor odlučno krenula. Prema svjedočanstvu Nacionalovih anonimnih sugovornika iz vrha HDZ-a, Bebić je pokušao nešto komentirati dok je predsjednica govorila na što je predsjednica oštro reagirala: 'Zašuti, nisam ti dala riječ!'.

Uslijedila je Bebićeva replika koju sudionici sjednice opisuju kao prilično netaktično izrečenu: 'A tko si ti da ja od tebe moram tražiti riječ?'. Odgovor Jadranke Kosor, tvrdi Nacional, bio je kratak i jasan: 'Ja sam predsjednica Vlade i HDZ-a. A ti?'.

Nacionalovi sugovornici tvrde da je Kosoričin odgovor Luku Bebića posve izbacio iz takta, da je zašutio te nakon deset minuta bijesan napustio prostoriju.

Osim Bebića, među odane kadrove Ive Sanadera kojih se Kosor želi riješiti, Nacional ubraja i marginaliziranu ministricu Biancu Matković, Sanaderovog prijatelja i predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku Maria Zubovića te saborskog zastupnika Ivana Jarnjaka.