RASTE BROJ POZITIVNIH

Koronavirusom zaraženo najmanje četvero dužnosnika u Vojvodini

03.07.2020 u 18:09

Bionic
Reading

Koronavirus se proširio među dužnosnicima i zaposlenicima vlade i Skupštine Vojvodine, javljaju novosadski mediji, navodeći kako su među zaraženima dva člana pokrajinske vlade. U pokrajinskoj vladi priopćili su da ima zaraženih dužnosnika no, kako prenosi N1, nisu željeli priopćiti njihova imena, dodajući da su svi njihovi kontakti u obveznoj samoizolaciji.

Pozitivnih na koronavirus ima i u Skupštini Vojvodine, potvrdio je predsjednik Istvan Pasztor.

"U odnosu na dvoje zaposlenih u Skupštini Autonomne pokrajine (AP) Vojvodine koji su pozitivno testirani na koronavirus, kao i njihove kontakte, poduzete su sve obvezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mjere za postupanje u takvim situacijama“, naveo je u priopćenju Pasztor, i dodao da rad u toj instituciji nije prekinut.

Prema epidemiološkim podacima, Novi Sad je trenutačno najugroženiji grad u Vojvodini, jer svakog dana ima 20 do 30 novooboljelih od covida-19.

Radi se uglavnom o mlađim osobama s lakšom kliničkom slikom ili koji uopće nemaju simptome, prenose mediji.

„Epidemiološka situacija u Novom Sadu je nestabilna, ali je pod kontrolom u smislu praćenja i adekvatnog pružanja zdravstvene pomoći i njege svima kojima je potrebna“, izjavio je za Radio televiziju Vojvodine (RTV) gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Naglasio je da „u ovom trenutku nema potrebe za proglašavanjem izvanrednog stanja u Novom Sadu što ne znači da će tako ostati u narednih 7 do 10 dana“.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutačno se liječi 100 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboljeli od koronavirusa, što je devet više nego u četvrtak, prenio je portal 021.rs.

Ukupno u Srbiji je u posljednja 24 sata zaraženo 309 ljudi.