djeca u samoizolaciji

Koronavirus ušao u još jedan vrtić; zaražena ravnateljica u Vrsaru

14.08.2020 u 08:58

Bionic
Reading

Odgajateljica u Dječjem vrtiću Zvjezdice u Koparskoj ulici u Puli pozitivna je na koronavirus, zbog čega se trenutno u samoizolaciji nalazi 18-ero djece iz jedne vrtićke skupine koja su bila u direktnom kontaktu s njom. Potvrdila je to Glasu Istre ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević, naglasivši da vrtić normalno funkcionira i sve ostale skupine redovno pohađaju vrtić

'Grupa od 18 djece mora biti u samoizolaciji s jednim roditeljem, i jedna kolegica. Sad će se pratiti situacija, uzimat će se brisevi po potrebi i vidjet ćemo kako je. Ne očekujem, s obzirom na ono što znamo iz intervjua s osobom, da bi trebalo biti nekih većih problema', kazao je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović rekao je za Glas Istre da pulski vrtić nije jedini u kojem se ovih dana pojavila zaražena osoba.

'Prekjučer poslijepodne stigao je pozitivan nalaz i za ravnateljicu Dječjeg vrtića u Vrsaru koja se zarazila iz obiteljskog kruga kontakata. Samoizolacija je određena za pet članova tehničkog osoblja vrtić', kazao je Stojanović.

'Ne želimo dizati paniku i govoriti o nekakvom drugom ili trećem krugu bolesti na jesen i zimu, jer je ona cijelo vrijeme prisutna, ali svjesni smo da do komplikacija može doći u tom hladnijem periodu kad ima i dosta drugih virusnih infekcija', rekao je Stojanović.