prijava dvojici studenata

'Korona party' u splitskom Kampusu, intervenirala policija

15.10.2020 u 16:00

Bionic
Reading

Valjda po uzoru na zagrebačke mlade, koji se u korona krizi okupljaju ispred HNK-a, splitski su se studenti u srijedu u većem broju okupili u Kampusu, gdje su upriličili zabavu na otvorenom zbog čega je intervenirala policija koja je dvojici studenata napisala prekršajnu prijavu.

U splitskoj policiji kažu da su sinoć zaprimili dojave o narušavanju javnog reda i mira na području Kampusa, nakon čega su na teren poslali svoje službenike.

Policajci su potom studente upozorili da ne narušavaju javni red i mir nakon čega su se mladi udaljili, no ne za dugo jer je policija nakon kraćeg vremena ponovno dobila dojavu da se na istom mjestu galami i viče.

Policajci su tada u remećenju javnog reda i mira zatekli 20-godišnjaka, koji se oglušio na upozorenja službenika i pritom ih vrijeđao. Uz korištenje sredstava prisile priveden je u policijsku postaju gdje je zadržan zbog alkoholiziranosti.

Policija je postupala i prema 19-godišnjaku, koji je isto u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir, zbog čega je priveden i zadržan u policijskoj postaji do otrježnjenja.

"Protiv obojice će se podnijeti optužni prijedlog prema Zakonu o narušavanju javnog reda i mira. Obzirom da su u zadnje vrijeme zaprimljene informacije o narušavanju javnog reda i mira na području Kampusa, policijski službenici će i dalje nastaviti s obilaskom, posebno u večernjim satima", kažu u splitskoj policiji.