provod s covidom-19

Božinović najavio kontrole noćnih klubova zbog koronavirusa

26.06.2020 u 14:25

Bionic
Reading

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 56 novooboljelih osoba od Covida-19. Ukupan broj oboljelih od početka epidemije je 2359. Dosad se oporavilo 2150 osoba. Preminulo je 107 ljudi, a još su 282 osobe na liječenju, priopćio je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu

Odgovarajući na pitanje kakva je situacija s premijerom Andrejom Plenkovićem i hoće li se dodatno testirati i ići u samoizolaciju s obzirom na to da je treći test Gorana Ivaniševića, s kojim je bio u kontaktu na teniskom turniru u Zadru, pokazao da je pozitivan, Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, kazala je da se Ivanišević triput testirao, prošli četvrtak, ovaj ponedjeljak i danas, uz pozitivan nalaz.

'Nitko tko je bio s njim u kontaktu na teniskom turniru nije ugrožen, samo oni koji su s njim bili u kontaktu zadnjih 48 sati', kazala je Markotić.

Na pitanje kako komentira Rajka Ostojića, SDP-ova kandidata na izborima, koji se samoinicijativno testirao i otišao u samoizolaciju, kazala je da 'ista pravila trebaju vrijediti za sve'.

'I za sve su ista. Ja ne znam u kojoj vrsti kontakata je Ostojić bio. Ako je bio bliski kontakt, onda je u redu da je išao u samoizolaciju', kazala je Markotić, dodavši da se može dogoditi da se brojke zaraženih vrate na jednoznamenkaste, ali da sve ovisi o nama te da optimizam daje to što se zadnja dva dana građani odgovornije ponašaju.

Davor Božinović, ministar MUP-a i član Stožera, odgovarajući na pitanje o širenju koronavirusa u noćnim klubovima kazao je da se radi o nekoliko kontakata u nekoliko klubova i da su zbog toga odlučili donijeti odluku kojom će se provoditi kontrola pridržavanja preporuka u noćnim klubovima.

'Inspekcija i policija izlazit će u noćne klubove i pratiti. Ako uoče nedostatke, tražit će da se trenutno počne s provođenjem preporuka', naveo je Božinović.