ambijentalni zvukovi

Korisnici se požalili proizvođaču jer ih je tajno snimao - vibrator

14.11.2017 u 20:56

Bionic
Reading

Tvrtka Lovense iz Hong Konga proizvela je seksualno pomagalo koje špijunira vlasnike bez njihovog znanja, što je izazvalo val negodovanja

Kako piše specijalizirani portal za tehnološka dostignuća Verge, jedan od vlasnika vibratora koji je proizvela hongkonška tvrtka Lovense slučajno je otkrio kako daljinski upravljač 'igračke' može snimati ambijentalne zvukove tijekom upotrebe te ih 'skladištiti' na vlasnikovom telefonu bez njegovog znanja.

Sudeći prema korisnikovom računu, tijekom korištenja vibratora odobren je pristup aplikacije mikrofonu i kameri mobitela kako bi se omogućila funkcija čavrljanja i snimili govorni klipovi.

Vlasnik vibratora se požalio proizvođaču, a nešto kasnije uslijedilo je još nekoliko žalbi nezadovoljnih korisnika.

Korisnik koji je prvi upozorio na probleme tvrdi kako mu je predstavnik Lovensea u odgovoru na žalbu naveo da se radi o bugu koji pogađa samo telefone s platformom Android te kako će kvar biti uklonjen ažuriranjem softvera, ali i da se podaci ne šalju na server tvrtke.

Inače, slične neugodnosti imali su i korisnici nekih drugih proizvoda tvrtke Lovense pa je tako nedavno otkriveno da je seks-pomagalo nazvano Hush osjetljivo na hakiranje.