do mišljenja ema-e

Prva u Hrvatskoj: Koprivničko-križevačka županija odgodila cijepljenje AstraZenecom u Svetom Petru Orehovcu

16.03.2021 u 09:36

Bionic
Reading

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije donio je odluku o privremenoj odgodi punkta za cijepljenje opće populacije u Svetom Petru Orehovcu, planiranog za srijedu 17. ožujka

Na punktu je bilo planirano cijepljenje protiv virusa SARS-CoV-2 cjepivom AstraZeneca stanovnika općina Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik, a cijepljenje se privremeno odgađa do donošenja mišljenja Europske agencije za lijekove (EMA) koje se očekuje u četvrtak 18. ožujka.

Na području Koprivničko-križevačke županije dosad je cjepivima Pfizer, Moderna i AstraZeneca cijepljeno 6363 građana prvom te 1961 drugom dozom, prilikom čega nisu zabilježene ozbiljnije nuspojave.

Sva registrirana cjepiva u Hrvatskoj i Europskoj uniji djelotvorno štite od težih oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda.

'Molimo građane za razumijevanje te ih pozivamo da se i dalje prijavljuju svojim liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje, najučinkovitiji način zaštite od bolesti COVID-19. Budimo i dalje odgovorni te se pridržavajmo svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa, a kako bismo suzbili pandemiju koronavirusa, ključno je da se cijepi većina građana jer na taj način štitimo sebe i osobe s kojima živimo ili dolazimo u kontakt', poručuju iz Koprivničko-križevačke županije.

  • +10
AstraZeneca Izvor: Profimedia / Autor: Backyard Productions / Alamy / Alamy / Profimedia