LOKALNA POTPORA

Koprivnički HDZ: Ne damo Polančeca!

Bionic
Reading

Županijski odbor HDZ-a u Koprivnici odlučio je dati punu potporu potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, od kojeg oporba i HDZ-ovi koalicijski partneri traže ostavku zbog sumnje da je upleten u aferu preuzimanja Podravkinih dionica preko varaždinske Fime

KOPRIVNICA - Najglasniji u potpori Polančecu, otkriva izvor koji je bio na sjednici, bili su šef županijskog HDZ-a dr. Stjepan Milinković, član ŽO-a Tomo Galić i čelnik koprivničkog HDZ-a Damir Felak, piše Slobodna Dalmacija.

Zanimljivo je da saborskog zastupnika HDZ-a Milinkovića i ravnatelja Hrvatske energetske regulatorne agencije (Hera) Galića povezuje afera s kupnjom umjetničkih slika za Herine urede u Zagrebu od Milinkovićeve supruge, slikarice Biserke Zlatar-Milinković. Član ŽO-a stranke Damir Felak šef je gradskog HDZ-a, član uprave Hrvatskih šuma i donedavni član Nadzornog odbora Podravke.

Stjepan Milinković istaknuo je da je u interesu stranke da institucije rade svoj posao i raščiste stvari do kraja. 'U interesu nam je da se afera Podravka što prije privede kraju, a svi sporni poslovi razjasne jer umiješani u taj slučaj moraju i odgovoriti na neka pitanja', kazao je čelnik županijskog HDZ-a.

Polančecu, dodao je, daju potpunu potporu jer je najviše pozicionirana osoba iz Podravine u državi. Prema njegovu mišljenju, potpredsjednik Vlade je za županiju i općenito cijelu Podravinu napravio mnogo, a pred njim je još mnogo posla koji treba odraditi. Pred vladajućom je koalicijom velik posao donošenja državnog proračuna te bi, kazao je Milinković, unatoč medijskom linču pojedinaca, Vladu trebalo ostaviti da posao odradi u miru.

'Ne može se preko medija podizati optužnica i donositi presuda, o tome tko je kriv odlučit će sud', zaključio je Milinković.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić, nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor u Banskim dvorima, poručio je da neće dopustiti da se odgovornost za čitav slučaj Podravka prebaci na njega osobno ili na HSS-ove članove Nadzornog odbora Podravke niti da se slučaj relativizira.

Naglašava da se radi o događajima iz 2006. godine, kada u NO-u Podravke nije bilo HSS-ovaca, nego samo predstavnika HDZ-a, SDP-a i HSLS-a. Također je novinarima poručio i da za aferu netko mora odgovarati jer je tvrtka oštećena za više stotina milijuna kuna. Neprihvatljivo mu je da se premijerka pojedinačno konzultira sa šefovima koalicijskih stranaka.