'PRIJE MENE NIČEG NIJE BILO'

Koprić se na Facebooku obrecnuo na Ivicu Relkovića

28.03.2017 u 13:27

Bionic
Reading

Nakon što je dojučerašnji savjetnik ministra uprave i potpredsjednika Vlade dao ostavku, obrazloživši to posvećivanjem pisanju bloga s izbornim analizama te pritom ustvrdivši da se fenomenom nezavisnih lista nitko analitički nije bavio, prozvanim se osjetio Ivan Koprić, predsjednik Instituta za javnu upravu, koji se na Relkovićevu tvrdnju osvrnuo na Facebooku

'Jučer se pojavila tvrdnja da dosad praktično nije bilo radova o nezavisnim listama i kandidatima za lokalne načelnike, gradonačelnike i župane. Premda nije bilo puno takvih radova, pouzdano znam da sam sam napisao neke od njih', napisao je Koprić. 

Naveo je da mu je prvi rad na temu uspjeha nezavisnih lista, a iza jednog takvog uspjeha stoji i sam Relković, kojeg se smatra tatom Mosta, objavljen 2008., godinu dana ranije i opsežna analiza. Lokalnim nezavisnim političarima bavio se Koprić i nakon lokalnih izbora 2009. 

'Nesumnjivo je postojanje širokog prostora za ozbiljne analize nezavisnih lokalnih političkih aktera sa stajališta različitih struka, ali tvrdnje 'prije mene ničeg nije bilo' trebalo bi ipak opreznije iznositi u medijima i javnom prostoru uopće', zaključuje ovaj stručnjak i profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu. 

Podsjetimo, Relković je jučer ustvrdio da su 'nezavisne liste fenomen koji je do sada slabo i sporadično praćen, a koji je već na zadnjim lokalnim izborima inicirao velike promjene na hrvatskoj političkoj karti'.

'U petak sam dao ostavku. Razgovarao sam o tome s premijerom Andrejom Plenkovićem i potpredsjednikom Ivanom Kovačićem koji su mi rekli da probam paralelno raditi savjetnički posao u Vladi i na svom projektu analitičkog i neovisnog bloga. Zaključio sam da ta dva posla ne bih mogao obavljati istovremeno', rekao je za tportal Ivica Relković.