PORUKA IZ KREMLJA

'Kopnena akcija u Libiji neće se moći izbjeći'

23.03.2011 u 22:03

Bionic
Reading

Diplomatski savjetnik Kremlja Sergej Prihotko u srijedu je ocijenio kako je potreba za kopnenom vojnom intervencijom u Libiji vrlo izvjesna te je istaknuo kako je Rusija 'znala što čini' kada je odlučila suzdržati se tijekom izglasavanja rezolucije Vijeća sigurnosti

'Ne postoji koordinirani plan i operacija se može razvući unedogled', ocijenio je Prihotko. 'Svjesni smo činjenice da će prije ili kasnije, ukoliko se zračna operacija razvuče, bez obzira što tko o tomu mislio, neće moći izbjeći kopnena operacija. Nećemo aplaudirati vojnoj intervenciji, ali nećemo se više ni suzdržavati. Dobro smo znali što činimo kada smo se suzdržali od glasovanja u Vijeću sigurnosti', rekao je diplomatski savjetnik predsjednika Dmitrija Medvedeva.

'Ne treba zaboraviti da su intervenciju potaknuli potezi Moamera Gadafija protiv vlastita naroda. Stoga smatramo da moralno stajalište onih koji se bore protiv njega nije za kritiku', rekao je Prihotko.

Rusija, koja ima pravo na veto u UN-ovu Vijeću sigurnosti prošle je subote bila suzdržana tijekom izglasavanja rezolucije kojom se dopustila intervencija međunarodnih koalicijskih snaga u Libiji. Rusija u intervenciji ne sudjeluje, a premijer Vladimir Putin kritizirao ju je.