ZAVRŠIO U REMETINCU

Kontroverzni zagrebački poduzetnik iznuđivao Alemku Markotić, tražio od nje 100.000 eura

07.10.2020 u 22:23

Bionic
Reading

Posrnuli zagrebački poduzetnik Boris Š. (36), koji osim hrvatskog ima i slovensko državljanstvo, narednih mjesec dana provest će iza rešetaka u Remetincu jer se okuražio iznuđivati Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', piše Jutarnji list, dodajući da je od nje u nekoliko e-mailova tražio da mu isplati 100.000 eura u kriptovaluti i pritom joj dao detaljne smjernice kako to učiniti

Agonija po Markotić trajala je punih šest dana, od 30. rujna do 5. listopada. U prvom e-mailu je šefici Klinike izrazio svoje nezadovoljstvo njezinim radom pritom ga ozbiljno kritizirajući. Ne bi li kompenzirao svoje nezadovoljstvo, od Markotić je tražio novac.

'Ako mi ne uplatiš 100.000 eura do tog datuma ili me prijaviš policiji, vidjet ćeš svoje', samo je dio poruke 36-godišnjaka, navodi Jutarnji list.

Markotić se za pomoć obratila policiji koja ga je unatoč promijenjenoj adresi stanovanja uspjela pronaći. O njemu su progovorili bivši susjedi u zagrebačkim Gajnicama, odakle se odselio u travnju nakon što je prodao stan, ostavivši dug za neplaćenu pričuvu.

'Činio nam se prilično simpa kad je prije neke četiri godine otprilike kupio stan u našoj zgradi.... Veseo je kao osoba, a nekad i pretjerano veseo i simpatičan da nam je to čak i godilo. Nije imao svoju dnevnu rutinu poput odlaska na posao. Imao je firmu preko koje je prodavao informatičke komponente, znam da se jedan susjed požalio da mu robu nije isporučio', rekao je bivši susjed Borisa Š. za Jutarnji list.

  • +12
Nacionalni Stožer civilne zaštite Izvor: Pixsell / Autor: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Iz sudskog registra vidi se da je vodio šest tvrtki od kojih su četiri otišle u stečaj. Upućeni kažu da je zapao u dugove, a na društvenim mrežama naznačio je da mu je poslodavac Balkan Cryptotrade.