BOMBAŠKI NAPAD

Kontroverzni biznismen raznesen u centru Beograda

22.06.2012 u 17:36

Bionic
Reading

U bombaškom napadu u središtu Beograda u petak poginuo je Boško Raičević, rođak kontroverznog poslovnog čovjeka Andrije Draškovića, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena i prebačena u bolnicu, a uništena su dva automobila, javljaju beogradski elektronički mediji

Dojave o eksploziji su proturječne. Prema nekima, eksplozija se dogodila nakon što je bomba koja je bila postavljena na Raičevićev Citroen vjerojatno daljinski aktivirana. Prema drugoj verziji, nepoznati napadač ubacio je bombu kroz prozor Raičevićevog automobila.

U eksploziji je lakše ozlijeđen vozač službenog vozila tvrtke Zlatiborac, koje se u trenutku eksplozije nalazilo pored Citroena. Od jačine eksplozije popucala su stakla na okolnim zgradama.

Svjedoci tvrde da je prizor bio stravičan jer su se mogli vidjeti dijelovi tijela, koje se od detonacije razletjelo na deset metara od automobila.

Ekipe Hitne pomoći su ubrzo stigle na mjesto tragedije, a vatrogasci su se s vatrenom stihijom borili više od 15 minuta.

U eksploziji je poginuo Boško Raičević star 41 godinu, kako se navodi, kontroverzni poslovni čovjek iz Crne Gore te rođak i suradnik kontroverznog beogradskog poslovnog čovjeka Andrije Draškovića, navodi se.

Poginuli Raičević je, kako se podsjeća, 2010. bio ranjen s četiri metka nakon svađe i tuče oko parkirnog mjesta ispred jednog kafića u beogradskom naselju Dorćol.

Boško Raičević ranjen je prije dvije godine nakon bezazlene svađe zbog parking mjesta u Beogradu. Kako su tada pisali mediji, on je s društvom sjedio u dvorištu kafića, a kad je oko ponoći krenuo prema svom automobilu, vidio je da mu je auto zagrađen drugim vozilom, zbog čega nije mogao izaći s parkinga.

Raičević se s prijateljem vratio u kafić kako bi našao vlasnika vozila, a u tom trenutku su mu Aleksandar Đ. (38) i Mirko Č. (45) dobacili da je automobil njihov. Između njih je izbila svađa i tučnjava. Draškovićev rođak je tada ranjen s četiri hica u noge, prepone i trbuh, piše Blic .