KRUH SA SEDAM KORA

Konobarica Fata tuži bar zbog seksi haljinice

19.12.2008 u 12:04

Bionic
Reading

Fata Lemeš (33) iz Bosne i Hercegovine traži odštetu od londonskog bara u visini od oko 155.000 kuna (20.000 funti), jer su je natjerali da radi u crvenoj seksi haljini

O ovom slučaju izvještavaju i mediji u muslimanskim zemljama.

Fata je u prijavi navela da je Rocket bar ustvari seks klub, da su je natjerali da nosi crvenu haljinu bez rukava, otvorenih leđa i vrlo dubokog dekoltea. Haljina je, prema njenom opisu, 'otkrivala više nego što je pokrivala i izazivala je na seks', piše Daily Telegraph.

'To je bilo nedolično. Kada obučete tu haljinu, osjećate se kao da ste goli. Nisam htjela da muškarci gledaju u moje tijelo', rekla je Lemeš.

'Odgojena sam u muslimanskom duhu i nisam navikla nositi seksualno atraktivnu odjeću', dodala je.

U baru je počela raditi u širokoj crnoj odjeći, ali već nakon tjedan dana od nje je zatraženo da obuče spornu haljinu. Nakon što ju je probala i odbila je nositi dobila je otkaz, pa tuži vlasnike zbog seksualnog zlostavljanja i spolne diskriminacije.

Vlasnici bara navode da su haljinu izabrale dvije druge konobarice, kako bi kolegici dale 'ljetni izgled'. Osim toga, boja haljine bila je usklađena s interijerom bara.

Švedska konobarica Amanda Bjursten, Fatina bivša kolegica, kaže da je njoj crvena haljina 'potpuno udobna'. 'Za neke osobe može biti teško nositi ovu haljinu. No meni se sviđa i volim je nositi u baru', kaže Amanda.

Odluku o odšteti za duševnu bol Fati Lemeš sud će donijeti iduće godine.